menu
Word Lid
Vlaams Belang-voorstel winterterrassen in Balen-Olmen unaniem goedgekeurd

Tijdens de gemeenteraad gisterenavond werd ons voorstel om winterterrassen toe te staan voor de horeca unaniem aanvaard. Onze fractie diende het voorstel in omdat de horeca toch één van de zwaarst getroffen sectoren is door de opgelegde corona-maatregelen.

Fractieleider Bert Deckers: "De mogelijkheid tot uitbreiding van de terrassen in Balen-Olmen loopt af op 31 oktober. Daarom stellen we winterterrassen voor, zodat de horeca toch een beetje de geleden financiële schade kan compenseren." Winterterrassen kunnen ofwel een overdekte constructie zijn of enkel verwarminselementen op het bestaande, al dan niet uitgebreide terras. Alles conform de veiligheidsnormen uiteraard.

Burgemeester Leysen onderschreef dit idee: "Horecazaken mogen een aanvraag indienen voor zulke winterterrassen. We zullen dan de mogelijkheden per geval bekijken. De veiligheid inzake het afstand houden in de horecazaken kan middels winterterrassen beter gegarandeerd worden." Het Vlaams Belang is tevreden met deze beslissing en wenst de horeca veel succes tijdens deze moeilijke periode.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF