menu
Word Lid
Lokale dienstverlening: een kwestie van respect!

Het Belfius-filiaal aan de Markt van Balen sluit binnenkort definitief de deuren. Het is een rechtsreeks gevolg van de verdere digitalisering van onze maatschappij.

Het gros van de bevolking is mee met die digitalisering en kan vlot overweg met pc-bankieren en het afhandelen van bankzaken via de smartphone. Maar er zijn toch nog heel wat mensen die nood hebben aan een loketbediende die hen helpt met de meest evidente bankverrichtingen.

We denken hierbij aan mensen die het zich niet kunnen permitteren om een pc aan te schaffen, of die gewoonweg niet overweg kunnen met pc-bankieren.

Het verdwijnen van dit Balense filiaal betekent dat deze mensen naar een buurgemeente zullen moeten gaan voor de afhandeling van hun bankzaken.


Dat is minder een probleem voor diegenen die over een wagen of een ander eigen vervoersmiddel beschikken, maar ook deze verplaatsingen zijn een stap terug in de tijd. Voor bankverrichtingen aangewezen zijn op het openbaar vervoer is geen evidentie en zou niet de bedoeling mogen zijn.

Rolstoelgebruikstoelgebruikers of slechtzienden worden hierdoor sterk benadeeld en dat vindt het Vlaams Belang niet kunnen. De digitalisering van de maatschappij mag niet betekenen dat mensen worden uitgesloten omwille van hun onvermogen om fysiek aan bepaalde zaken deel te nemen.

We betreuren ten zeerste de beslissing van Belfius om het kantoor op de Markt van Balen te sluiten en rekenen erop dat deze beslissing alsnog ongedaan kan gemaakt worden. Een lokale bediening is immers een kwestie van respect!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF