menu
Word Lid
Haal De Biersussen terug naar Balen!

Sinds 1993-1994 is carnavalsvereniging de Biersussen erg actief in Balen. Met een twintigtal leden en een pak sympathisanten werken ze het ganse jaar door aan de opbouw van hun wagens en de organisatie van de carnavalsstoeten in Balen en omstreken.

Spijtig genoeg is deze sympathieke club al lange tijd gevestigd in Lummen, een half uur rijden van de thuisbasis met andere woorden. Bovendien zorgt corona ervoor dat zij ondertussen flinke verliezen lijden om de huur van hun hal en de aanschaf van materialen te kunnen bekostigen. De mosselsouper - waar ook de burgemeester zich heeft laten zien - en ook andere initiatieven, moeten deze verliezen een klein beetje indekken.

Deze twee zaken komen nu samen en onze fractie vraagt zich dan ook af wat de gemeente gaat doen om deze Balense carnavalstraditie tegemoet te komen. Niet in de eerste plaats financieel, maar wél inzake een onderkomen voor de club in Balen of Olmen, waar ze hun wagens kunnen bouwen en stallen.

De carnaval in Balen-Olmen is vrij uniek, omdat maar weinig Antwerpse gemeenten deze traditie kennen. Het zou dan ook zeer spijtig zijn mocht deze vroeg of laat, om welke reden dan ook uit ons dorp verdwijnen. Hopelijk wordt er dan ook een afdoende oplossing gevonden voor de Biersussen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF