menu
Word Lid
Geen afdoende oplossingen tegen rattenplaag in Balen-Olmen

Vlaams Belang vroeg tijdens de gemeenteraad van oktober om de rattenplaag in Balen-Olmen aan te pakken. Fractievoorzitter Bert Deckers: "Enige tijd geleden kregen we melding van overlast door ratten in een wijk gelegen naast het kanaal. Volgens de melder zouden er meerdere bewoners last van hebben. Tijdens een sociaal dienstbetoon vorige maand in Rosselaar kreeg ik hetzelfde verhaal te horen."

Onze afdeling nam daarom na deze twee meldingen op sociale media even poolshoogte en tot onze grote verbazing kregen we op de eenvoudige vraag of er "nog Balenaren last hebben van ratten" op enkele uren tijd net geen 200 reacties uit de meest uiteenlopende locaties in Balen en Olmen.

Op de vraag wat het gemeentebestuur hieraan zou doen en of een gratis en milieuvriendelijke rattenval voor de bewoners die dat wensen een oplossing zou zijn, kregen we te horen dat zo'n val niets zou uithalen. Vergif daarentegen kan wel een optie zijn, maar uit een gelijkaardige aanpak uit het verleden, waar de gemeente werd teruggefloten door de gouverneur, blijkt dat het niet zo evident is om dat op een efficiĆ«nte manier te verspreiden onder de Balenaars, aldus de burgemeester.

Volgens de gemeente zou een rattenvanger actief zijn die probeert het probleem in te dijken. Afgaande op de meldingen van de bewoners van Balen en Olmen vragen wij ons af waar en hoe deze man dan tewerk gaat? We volgen dit verder op.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF