menu
Word Lid
Bpost laat Vlaams Belang-folders 'verdwijnen' - lees hier ons lokaal blad

Begin maart werd de lokale folder van Vlaams Belang Balen-Olmen verdeeld in onze gemeente. Althans, dat is waarvoor onze partij Bpost betaald heeft. Uit een eerste steekproef, die we zelf deden, bleek echter dat verschillende wijken helemaal geen folder in de bus hebben gekregen.

Wanneer we van Vlaams Belang nationaal vernamen dat onze folder met nieuws over onze lokale politieke werking in en buiten de gemeenteraad in "week 9 in de brievenbus zou moeten vallen", keken we reikhalzend uit naar de bewuste folder. De gedachte dat iedere Balenaar onze positieve bijdrage aan de Balense samenleving zou kunnen lezen, stemde ons vrolijk.

Het bleef echter bij wachten, want de folder kwam maar niet. Niet bij onze voorzitter in Balen centrum, niet bij de fractievoorzitter in Scheps en ook andere Vlaams Belang- bestuursleden in onder andere Wezel hadden na twee weken nog steeds geen folder tussen de post gevonden.

"Een postbode mag zijn politieke voorkeur hebben, maar tijdens het uitoefenen van de job moet politieke neutraliteit gelden."

Onze voorzitter contacteerde daarop Bpost met de vraag waar onze folders bleven, die nog niet bedeeld waren. Hij kreeg het antwoord dat alles bedeeld was en we dus adressen moesten geven van mensen die hem niet gekregen hadden en "dat mensen met een 'geen-reclame'-sticker geen folder kregen". Gewezen op het feit dat het doorgeven van adressen van onze leden geen optie was, gezien onder andere de privacy, drong onze voorzitter erop aan dat Bpost zélf een steekproef zou uitvoeren.

Bij het volgende contact met Bpost kregen we te horen dat de steekproeven gebeurd waren en daaruit zou moeten blijken dat alles netjes verdeeld was. Onze voorzitter liet het hier uiteraard niet bij en ging hogerop. Daar vertelden ze in alle eerlijkheid tegen hem dat die bewuste 'steekproef' erin bestond dat enkel aan de postbodes werd gevraagd "of ze de folder bedeeld hadden"... Zelfs het kleinste kind weet dat in dit geval een postbode die de folders zou weggegooid hebben, niet zou toegeven dat die dat gedaan heeft.

Voor ons mag iedere postbode zijn politieke voorkeur hebben, als persoon, na de werkuren. Maar tijdens het uitoefenen van de job moet er politieke neutraliteit gelden. En daar is het bij een aantal postbodes van Balen duidelijk misgelopen, waarop ze onze Vlaams Belang-folders hebben laten 'verdwijnen'. Ongehoord!

Lees hier onze lokale folder

Onze folder mag dan wel fysiek 'verdwenen' zijn, digitaal blijft hij wél beschikbaar. KLIK HIER om ons lokaal blad te lezen. Stuur daarna de link of de pdf door naar familie en kennissen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF